Kalender

nov
30
lör
2019
Hantverksdag med knytisbankett
nov 30 kl. 12:00 – 21:00

Vi träffas hos Mattias/Sighvald och hantverkar. Framåt sex byter vi om till medeltida dräkt och har en knytisbankett: laga till en medeltida eller medeltidsinspirerad rätt som du själv vill äta, och bjuda på.

dec
5
tor
2019
Extra årsmöte
dec 5 kl. 19:00 – 20:00

Hemma hos ordf. Eva Andersson (Utlandagatan 6 D i Göteborg).
På grund av Nordmarks ändrade medlemssystem måste vi hålla ett extra årsmöte och ta beslut om att:

1. Ändra vårt medlemskap till kalenderår, istället för löpande som nu.
2. Höja vår medlemsavgift till 375 kr för enskild medlem, 150 kr för familjemedlem, eftersom Nordmark höjer sin avgift med 25 kr.
För att kunna göra detta behöver vi ta beslut dels på ett allmänt möte, dels på ett (extra) årsmöte, minst fyra veckor efter medlemsmötet.

/Eva, ordförande.

jan
11
lör
2020
Gotviks Ting @ Studiefrämjandet Falken
jan 11 kl. 13:00 – 17:00

Drotsen kallar till Ting den 11/1 2020 för att hålla baronval. I samband med tinget kommer också att arrangeras en timmes introduktion till enklare medeltida danser, så kallade branles. Dansutlärningen tar vid så fort vi är färdiga med valet, så kanske runt 14.30.

Vi kommer att hålla till i salen som heter “Stora Dansen”

Till baronvalet har det inkommit avsiktsförklaringar från tre kandidatpar. Deras avsiktsförklaringar finns i Novembernumret av Dauphinen, som medlemmar fått som e-post, men den ligger också bland filerna i Gotviks facebookgrupp. Ni har också tillfälle att höra dem tala för sig på Gotviks ting, som hålls den 11 januari klockan 13:00

Röstar gör du på tinget, eller genom ombud. Om du inte har möjlighet att närvara vid valet fyller du i den blankett för röstning genom ombud som finns i Dauphinen och lämnar/skickar den till någon som du vet ska komma och som du vill ska rösta för dig. Valet administreras av drotsen, Aleydis, och det går bra att be mig vara ombud: drots@gotvik.se
Rösträtt har alla Gotviks medlemmar och alla SKA/SCA-medlemmar som bor i ett område vars postnummer börjar på 4.
Rösterna kommer att kollas mot aktuell medlemslista, så om du vill rösta, men inte har betalat medlemsavgift i Gotvik eller Nordmark är det dags att göra det.

feb
22
lör
2020
Bokbinderi @ Verket
feb 22 kl. 13:00 – 17:00

Bokbinderi: 22 Februari kl 13.00-17.00

Kom och lär dig grunderna i att binda en bok på medeltida vis. Inga förkunskaper krävs. Allt material kommer att finnas på plats till ett självkostnadspris.
För icke-medlemmar tillkommer ett kurspris på 100kr.
För medlemmar i Gotvik är kursen kostnadsfri (förutom material).
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

mar
6
fre
2020
St. Egon och investitur av Gotviks nya baronpar @ Ödsmåls Bygdegård
mar 6 kl. 18:00 – mar 8 kl. 12:00

Det är med stor glädje vi välkomnar allt Nordmarks och Drachenwalds folk till Sankt Egons fest med investitur av Gotviks nya baronpar. Efter två fruktsamma och glädjerika år är det dags för Baron Olof och Baronessan Katarina att stiga ned från Gotviks troner, och lämna plats för ett nytt baronpar.
Så som sig bör äger denna ceremoni rum på St.Egons traditionella fest, där vi firar vårt skyddshelgon St.Egons, liv, verk och död, han som beskyddar oss från onda bönder och sillregn.

Mer info och anmälan på hemsidan: https://www.gotvik.se/event/st-egon/

It is with great joy we are inviting the people of Drachenwald to Saint Egon’s Feast and Baronial Investiture. After two years of fruitful and joyous reign it is time for Baron Olof and Baroness Katarina to step down, and give way for a new baron and baroness.
As it is fitting this event takes plays on the ancient feast of St.Egon, where we celebrate the life, deeds and death of Gotvik’s patron saint Egon, he who protects us against foul farmers and rains of herring.

More info and registration at event web site: https://www.gotvik.se/event/st-egon/

mar
15
sön
2020
Tenngjutning @ Verket
mar 15 kl. 10:00 – 16:30

Kom och lär dig grunderna i tenngjutning. Du kommer under kursen få tillverka ett original i lera som man senare använder för att använda som mall i gjutformen. Vi kommer att använda gjutsand som gjutmedium. Allt material kommer att finnas på plats till ett självkostnadspris.

Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg . Anmälan här.

mar
21
lör
2020
Sidenmåleri @ Verket
mar 21 kl. 11:00 – 22:00

Sidenmålning: 21 Mars kl 11.00-22.00 (OBS! endast för medlemmar)

Kom och måla banér till dig själv eller Gotvik inför Knäcke. Vi träffas på Verket under en heldag. Innan behöver du förbereda vilket motiv du vill måla och rita upp det i den storlek du vill måla det i. Gotvik tillhandahåller materialet men en kostnad tillkommer för färg och mängden sidentyg du använder för saker till dig själv.
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

apr
4
lör
2020
Piltillverkning @ Verket
apr 4 kl. 11:00 – 17:00

Mer info kommer….

apr
19
sön
2020
Medeltida sömnadskurs del 1 @ Verket
apr 19 kl. 10:00 – 16:30

Välkommen till den första medeltida sömnadskursen. Denna gång kommer man få lära sig göra en bas tunika/särk i T-form. Man behöver ta med sig eget tyg och tråd. Man behöver ca 2-3 meter beroende på längd och storlek. Standard uträkningen för tyg är längden du vill ha på plagget plus din armlängd.

Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

jun
13
lör
2020
Växtfärgning @ Verket
jun 13 kl. 10:00 – jun 14 kl. 20:00

Välkommen till Gotviks kurs i växtfärgning. Dag 1 kommer bestå av en genomgång av vilka färger man kan få fram och avslutas med att man går ut i naturen och samlar in de växter man vill färga med. Dag 2 ägnar vi oss åt själva växtfärgningen. Vi kommer att tillhandahålla garn och övriga ingredienser till ett självkostnadspris. Om du vill färga något eget i ull eller silke kan du ta med detta men dock inga stora stycken.

Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

sv_SESwedish