Kalender

dec
15
lör
2018
Julfest @ Studiefrämjandet Falken
dec 15 kl. 16:00 – 21:00

Välkommen till Gotviks årligs julfest.

Detta år hålls den i Studiefrämjandet Falkens lokaler på Falkgatan 7 i Göteborg. Närmsta spårvagnshållplats är Redbergsplatsen.

Så klä upp dig i medeltidskläder och ta med dig knytis och eget festgear och kom o ha det trevligt med oss.

mar
15
fre
2019
St Egon @ Ödsmåls Bygdegård
mar 15 kl. 18:00 – mar 17 kl. 14:00

S:t Egon

15-17 Mars 2019

Gotvik hälsar varje år våren välkommen med att, på ett högtidligt och värdigt vis, fira hur Sankt Egon osjälviskt och ädelt offrade sig för att skydda våra skinande marker från sillregn och ondsinta bönder.
Se fram emot en högtidsfest utan dess like med allt ifrån musik och sång till god mat och spännande berättelser om Sankt Egons stordåd.

Priser:

Hela helgen 350 SEK
Dagspass lördag 275 SEK
Ungdomar (10-16 år) hela helgen: 250 SEK
Ungdomar (10-16 år) dagspass: 150 SEK
Barn (0-9 år) gratis

Det finns plats att sova på siten för alla som har ett helhelgspass. Medtag egen sovsäck och liggunderlag.
Helhelgspass inkluderar kvällsmat fredag, frukost lördag och söndag samt lunch, fika och middag på lördagen. Dagspasset inkluderar lunch, fika och middag för lördagen.

Plats:

Ödsmåls bygdegård, Berg 501, 444 95 ÖDSMÅL

Autokrat:
Julia Margaretesdotter (Julia Rohdin)
juliarohdin@gmail.com +46 (0)709283145

 

jun
15
lör
2019
Gotviks sommarpicknick @ Keillerspark
jun 15 kl. 13:00 – 15:00

Sedevanlig picknick vid dammen i Keillerspark på Ramberget, Hisingen. Nås lättast från Övre Hallegatan.

Klä dig i medeltida dräkt (eller ett försök därtill) och ta med något gott att äta – medeltida eller inspirerat ocg en filt att sitta på.

dec
5
tor
2019
Extra årsmöte
dec 5 kl. 19:00 – 20:00

Hemma hos ordf. Eva Andersson (Utlandagatan 6 D i Göteborg).
På grund av Nordmarks ändrade medlemssystem måste vi hålla ett extra årsmöte och ta beslut om att:

1. Ändra vårt medlemskap till kalenderår, istället för löpande som nu.
2. Höja vår medlemsavgift till 375 kr för enskild medlem, 150 kr för familjemedlem, eftersom Nordmark höjer sin avgift med 25 kr.
För att kunna göra detta behöver vi ta beslut dels på ett allmänt möte, dels på ett (extra) årsmöte, minst fyra veckor efter medlemsmötet.

/Eva, ordförande.

jan
11
lör
2020
Gotviks Ting @ Studiefrämjandet Falken
jan 11 kl. 13:00 – 17:00

Drotsen kallar till Ting den 11/1 2020 för att hålla baronval. I samband med tinget kommer också att arrangeras en timmes introduktion till enklare medeltida danser, så kallade branles. Dansutlärningen tar vid så fort vi är färdiga med valet, så kanske runt 14.30.

Vi kommer att hålla till i salen som heter “Stora Dansen”

Till baronvalet har det inkommit avsiktsförklaringar från tre kandidatpar. Deras avsiktsförklaringar finns i Novembernumret av Dauphinen, som medlemmar fått som e-post, men den ligger också bland filerna i Gotviks facebookgrupp. Ni har också tillfälle att höra dem tala för sig på Gotviks ting, som hålls den 11 januari klockan 13:00

Röstar gör du på tinget, eller genom ombud. Om du inte har möjlighet att närvara vid valet fyller du i den blankett för röstning genom ombud som finns i Dauphinen och lämnar/skickar den till någon som du vet ska komma och som du vill ska rösta för dig. Valet administreras av drotsen, Aleydis, och det går bra att be mig vara ombud: drots@gotvik.se
Rösträtt har alla Gotviks medlemmar och alla SKA/SCA-medlemmar som bor i ett område vars postnummer börjar på 4.
Rösterna kommer att kollas mot aktuell medlemslista, så om du vill rösta, men inte har betalat medlemsavgift i Gotvik eller Nordmark är det dags att göra det.

mar
6
fre
2020
St. Egon och investitur av Gotviks nya baronpar @ Ödsmåls Bygdegård
mar 6 kl. 18:00 – mar 8 kl. 12:00

Det är med stor glädje vi välkomnar allt Nordmarks och Drachenwalds folk till Sankt Egons fest med investitur av Gotviks nya baronpar. Efter två fruktsamma och glädjerika år är det dags för Baron Olof och Baronessan Katarina att stiga ned från Gotviks troner, och lämna plats för ett nytt baronpar.
Så som sig bör äger denna ceremoni rum på St.Egons traditionella fest, där vi firar vårt skyddshelgon St.Egons, liv, verk och död, han som beskyddar oss från onda bönder och sillregn.

Mer info och anmälan på hemsidan: https://www.gotvik.se/event/st-egon/

It is with great joy we are inviting the people of Drachenwald to Saint Egon’s Feast and Baronial Investiture. After two years of fruitful and joyous reign it is time for Baron Olof and Baroness Katarina to step down, and give way for a new baron and baroness.
As it is fitting this event takes plays on the ancient feast of St.Egon, where we celebrate the life, deeds and death of Gotvik’s patron saint Egon, he who protects us against foul farmers and rains of herring.

More info and registration at event web site: https://www.gotvik.se/event/st-egon/

Comments are closed.