Kurser 2020

Under 2020 kommer Gotvik att hålla ett antal kurser i olika medeltida hantverk. Där kommer vi ingående att gå igenom tekniker så som bokbindning, sidenmåleri, växtfärgning med flera.

Kurserna kommer att vara till självkostnadspris.

Dessa kurser är än så länge inplanerade:

Bokbinderi: 22 Februari kl 13.00-17.00Kom och lär dig grunderna i att binda en bok på medeltida vis. Inga förkunskaper krävs. Allt material kommer att finnas på plats till ett självkostnadspris.
För icke-medlemmar tillkommer ett kurspris på 100kr.
För medlemmar i Gotvik är kursen kostnadsfri (förutom material).
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

Sidenmålning: 21 Mars kl 11.00-22.00Kom och måla banér till dig själv eller Gotvik inför Knäcke. Vi träffas på Verket under en heldag. Innan behöver du förbereda vilket motiv du vill måla och rita upp det i den storlek du vill måla det i. Gotvik tillhandahåller materialet men en kostnad tillkommer för färg och mängden sidentyg du använder för saker till dig själv.
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

Tenngjutning: 15 Mars 10.00-16.30

Kom och lär dig grunderna i tenngjutning. Du kommer under kursen få tillverka ett original i lera som man senare använder för att använda som mall i gjutformen. Vi kommer att använda gjutsand som gjutmedium. Allt material kommer att finnas på plats till ett självkostnadspris.
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg . Anmälan här.

Piltillverking: 4 April 11.00-17.00

Man kommer under kursen lära sig att tillverka egna medeltida pilar. Material kommer köpas in gemensamt och sammanställningen av vad alla behöver kommer göras under Gotviks eventet St Egon. Tyvärr är just nu enda sättet att visa intresse för denna kurs via Facebook eventet.
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg

Medeltida sömnadskurs del 1: 19 April 10.00-16.30

Välkommen till den första medeltida sömnadskursen. Denna gång kommer man få lära sig göra en bas tunika/särk i T-form. Man behöver ta med sig eget tyg och tråd. Man behöver ca 2-3 meter beroende på längd och storlek. Standard uträkningen för tyg är längden du vill ha på plagget plus din armlängd.
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

Växtfärgning: 13 Juni 10.00-20.00 och 14 Juni 10.00-20.00

Välkommen till Gotviks kurs i växtfärgning. Dag 1 kommer bestå av en genomgång av vilka färger man kan få fram och avslutas med att man går ut i naturen och samlar in de växter man vill färga med. Dag 2 ägnar vi oss åt själva växtfärgningen. Vi kommer att tillhandahålla garn och övriga ingredienser till ett självkostnadspris. Om du vill färga något eget i ull eller silke kan du ta med detta men dock inga stora stycken.
Plats: Verket, Lilla Stampgatan 1a, Göteborg
Anmälan här.

Comments are closed.